De afgelopen jaren komt het vaker voor dat bedrijven die uitzendkrachten inhuren, achteraf aansprakelijk worden gesteld voor hoge kosten. Dit gaat dan vooral om kosten die niet afgedragen zijn door het uitzendbureau, zoals loonkosten, loonheffingskosten, of omzetbelasting. Deze bedragen blijken dan niet afgedragen te zijn door de tussenpersoon; het uitzendbureau.

De reden dat u als ondernemer aansprakelijk kunt worden gesteld, komt door ‚Äėketenaansprakelijkheid‚Äô. Ketenaansprakelijkheid houdt in dat u als bedrijf altijd aansprakelijk bent voor het afdragen van bijvoorbeeld loonkosten en loonheffingskosten, ondanks het feit dat u een uitzendbureau als partner aanstelt voor uw personeelszaken.

Kortom; u denkt als bedrijf van alle zorgen af te zijn, maar het tegendeel is waar: regelmatig worden bedrijven alsnog aansprakelijk gesteld voor de niet-betaalde kosten door de tussenpartij (het uitzendbureau). IFJ vindt dit een kwalijke zaak, omdat de ondernemer bezig dient te zijn met het eigen bedrijf, en de ondernemer moet kunnen aannemen dat het uitzendbureau zorgdraagt voor het afdragen van alle benodigde kosten.

IFJ heeft voor u als ondernemer certificaten aangevraagd, die laten zien dat er onafhankelijke partijen zijn aangesteld die controleren of IFJ alle benodigde kosten afdraagt. Op deze manier bent u er als ondernemer van verzekerd dat u te maken heeft met een transparante en betrouwbare partner.